2n ESO

Avui a la segona setmana de febrer hem fer una reacció de neutralització, mesclant un àcid amb una base.A finals de desembre de 2016 hem començat el segon trimestre, estudiant l'ebullició de l'aigua.
Em començat a fer química amb una reacció molt espectacular, la combustió del magnesi.

Tot el grup després de l'experiment.


Avui hem estudiat un fenomen força curiós, la sublimació del iode.Aquest any 2016/2017 hem començat estudiant l'ebullició de l'aigua.


Hem fet l'experiment de la pasta de dents per elefants. Hem barrejat aigua oxigenada amb detergent i hem posat un catalitzador, Iodur de Potassi.

El passat dia 11 d'abril vam estudiar la sublimació del iode. És un procés físic molt espectacular.El passat dia 4 d'abril vàrem estudiar l'ebullició de l'aigua al laboratori.L'últim dia de classe hem fet un experiment on amb el canvi de pressió de dins la llauna, l'aixafem. Això es deu en que al refredar la llauna de cop la pressió de dins la llauna baixa de cop, i la pressió atmosfèrica, la de fora, l'aixafa.El passat dia 29 de febrer vàrem estudiar la formació dels cristalls de la sal comuna (NaCl). Férem una dissolució concentrada i observàrem com es formaven els cristalls amb el microscopi. Tenen una forma cúbica quasi perfecte.

Avui dia 20 de desembre hem fet un experiment molt espectacular, per tal d'introduir la química. Hem fet la oxidació del magnesi, una recció fortament exotèrmica.

El passat dia 12 de desembre vàrem fer un experiment per estudiar l'ebullició de l'aigua


Avui hem fet la hidròlisi posant aigua amb sal i posant un camp elèctric dins. d'un dels electrodes surt un gas, clor.Avui dia 26 de gener hem fet una reacció química l'oxidació del magnesi. És molt espectacular!!!
Avui dia 21 hem demostrat l'existència de la pressió atmosfèrica i la seva força aixafant una llauna.
Avui dia 19 de gener hem fet la destil·lació del vi. Hem separat l'alcohol gràcies a que té el punt d'ebullició més baix que el de l'aigua.


Avui dia 14 de gener hem estudiat la sublimació del iode. Aquest compost passa directament de sòlid a gas, sense passar per l'estat líquid.

El primer dia del trimestre hem experimentat amb l'ebullició de l'aigua...

Durant l'últim dia del trimestre, hem fet un experiment per veure la importància del catalitzador en algunes reaccions químiques. Hem posat sabó de rentar plats amb peròxid d'hidrogen (aigua oxigenada) i res, però quan hem afegit el IK (iodur de potassi ha passat això...

Durant la setmana de la ciència els alumnes de segon, entre altres activitats, han fet el taller del mosquit tigre on alumnes de segon han explicat tot el que fa referència a la biologia del mosquit, tant pel que fa a la seva anatomia com pel que fa al seu cicle vital. A més a més, han explicat la participació en un projecte de ciència ciutadana en el que han participat col·laborant amb el CEAB tot fent servir una aplicació de mòbil per trobar mosquits tigre i llocs de cria.

Un altre activitat que han fet ha estat la dissecció d'un ull de bou on han observat les diferents parts de l'anatomia de l'ull prèviament explicada.

Avui dia 12 de novembre hem anat a veure com ha evolucionat el nostre experiment. Envoltant el clau ha aparegut una substància marró, enganxosa, que és el coure que estava al sulfat de coure.
Em eixugat el clau i hem comprovat que ha perdut pes. Em filtrar la dissolució, i el proper dia pesarem la substància marró.  
Clau cobert de coure cinc dies després d'haver-lo posat amb sulfat de coure
Avui dia 5 de novembre hem fet una reacció química de bescanvi iònic. Hem fet servir de reactius sulfat de coure i ferro.


David, Albert i Lluís pesant el sulfat de coure.Fent la dissolució amb el sulfat de coure
Sumergint el clau de ferro dins la dissolució, es veu com el clau s'enfosqueix en pocs segons


Avui 20 d'octubre hem fet un experiment espectacular, l'oxidació del magnesi.

Foto de grup després de l'experiment

Octubre de 2014, avui hem fet un experiment on hem demostrat l'existència de la pressió atmosfèrica i que té una força capaç de aixafar una llauna de refresc. En escalfar la llauna dilatem el gas del seu interior, i en refredar-lo l'aire es comprimeix de cop i la pressió atmosfèrica aixafa la llauna.

Setembre de 2014, avui hem fet un experiment força espectacular, la sublimació del iode. El iode és un element curiós, ja que passa de sòlid a gas sense passar per l'estat líquid, i a l'inrevés. A més el gas té un color força espectacular.

Setembre de 2014, avui hem començat a fer la primera pràctica i hem recuperat la pràctica de l'ebullició de l'aigua.
Oxidació del magnesi

Grup abans de realitzar l'experiment.

Destil·lació del viLa pressió Atmosfèrica 


La sublimació del Iode


Neutralització
Avui 26 de febrer hem fet la neutralització entre un àcid (el clorhídric) i una base (l'hidròxid de sodi). Primer posem indicador universal de pH a l'aigua d'un vas de precipitats, i hi afegim les perles de la sosa càustica (hidròxid de sodi)

 

Després a la bureta hi afegim unes gotes d'àcid clorhídric


I finalment anem tirant l'àcid al vas de precipitats, fins aconseguir que el color viri de blau a vermell
Oxidaci
ó del Magnesi
Avui 24 de gener hem realitzat la nostra primera reacció química, la oxidació del Magnesi. És força espectacular.

 

Destil·lació del vi
Avui hem fet la destil·lació del vi. L'alcohol es separa del vi per la diferència del punt d'ebullició amb l'aigua.

 


Sublimació del Iode
Dia 17 de gener, hem comprovat que algunes substàncies passen de sòlid a gas sense passar per l'estat líquid. Aquests és el cas del Iode, que en escalfar-lo passa de sòlid a gas amb un espectacular color lila.
Compressió d'una llauna
Avui dia 17 de gener de 2014 també hem fet un experiment de compressió d'una llauna. En escalfar-la al foc expandim l'aire del seu interior, i per tant augmenta la seva pressió, per tant sur aire pel forat. En refredar-la de cop, l'aire es comprimeix i la pressió interior baixa, i la llauna s'aixafa per la major pressió atmosfèrica.
 


CURS 2012/13
Parameci filmat a l'escola Santa Maria de Blanes. Es veu molt bé els dos vacúols pulsàtilsNo hay comentarios:

Publicar un comentario